Co je systematická terapie?

08.12.2023

Systemická terapie stimuluje interní motivaci k překonání zaběhnutých vzorců, aniž by bylo nutné terapeutické zasahování.

Co je systematická terapie?

Tímto způsobem dochází k přirozenému uvědomění si potřeby změny a postupně se vám odkrývá cesta k ní. Změnou interních dialogů si začnete klást otázky, které vám umožní postupovat vpřed.

Namísto ptaní se „proč se to děje“ se začnete zaměřovat na „jak to mohu změnit“. Tím vytváříte nové cesty a opouštíte ty zastaralé, přijímáte nové zvyky a vyhýbáte se zbytečnému zaměření na minulost, která vám v současnosti nepomáhá.

Systemická terapie je snadno aplikovatelná na různé situace, ať už pro jednotlivce, skupiny nebo firmy. Podporuje urychlení procesu zrání vědomí, což vede k efektivním změnám. Tato metoda vám umožní vymanit se z negativních myšlenkových vzorců a nahradit je novými, produktivnějšími.

Použitím této metody se očistíte od negativních myšlenek brzdících váš potenciál a objevíte svou skutečnou sílu. Ať už v práci, doma nebo ve vztazích, objevíte v sobě silnou a asertivní osobnost, která zná svou hodnotu a umí ji využít.