Duševní zdraví

09.04.2024

Pohled na duševní zdraví ve společnosti se neustále vyvíjí, což je zřejmé ze změn v posledních letech.

Duševní zdraví

Místo tradičního dělení na zdravé a nemocné se nyní zaměřujeme na duševní zdraví jako na kontinuální a dynamický koncept. Podle Světové zdravotnické organizace (WHO) zdraví zahrnuje nejen absenci nemoci, ale také úplnou tělesnou, duševní a sociální pohodu.

Většina lidí se v průběhu života pohybuje na spektru mezi optimálním zdravím a onemocněním. Existuje mnoho faktorů, které mohou duševní zdraví ovlivnit jak pozitivně, tak negativně, včetně vztahů, prostředí a fyzického zdraví.

Péče o duševní zdraví jednotlivců, rodin, sociálních skupin a komunit může mít pozitivní dopad na celkové zdraví společnosti.

Každý z nás má možnost rozvinout svůj potenciál, bez ohledu na současný duševní stav, Každý může zvládat denní stres. Každý. Může být produktivní a přínosem pro společnost. Klíčem je pravidelné sledování vlastního duševního zdraví a v případě potřeby včasné vyhledání vhodné péče a terapie.

Na našem portálu se budeme duševnímu zdraví věnovat dlouhodobě. Téma jsme rozvinuli na základě Vaší poptávky. Postupně budeme přidávat nabízené služby a terapie online. Společně s Vámi hledá.me řešení současné psychické krize a cestu zpět ke klidu a pohodě. Pro vás, vaše děti i do vašich vztahů.