Pár minut, které Vám možná zachrání život

11.04.2024

Jen pár minut trvá jednoduchý domácí test, díky kterému můžete odhalit onkologické onemocnění.

Pár minut, které Vám možná zachrání život

Základním předpokladem pro úspěšnou léčbu rakoviny je její včasná diagnostika. Těší nás, že jsme mohli rozšířit naši nabídku diagnostických testů a můžeme vám nabídnout i novinku na trhu.

Jde o produkt tCarci Reagent. To je testovací sada pro domácí použití. Formálně se nazývá IVD test - diagnostický prostředek pro sebetestování. Použitím této jednoduché testovací sady získáte informaci o přítomnosti tyrosinů v moči. Když je jeho množství navýšení, je v těle někde vážné onemocnění, může to být zhoubný nádor.

Tyrosin je neesenciální aminokyselina, kterou si naše tělo vytváří samo, ve štítné žláze. Jednou z nejdůležitějších funkcí tyrosinu je vliv na tvorbu poplachových hormonů. Nadledvinky vylučují tyto látky ve stresových situacích. Tedy, když naše tělo připravuje veškerou energii k boji nebo útěku. 

Tyrosin je nepostradatelná aminokyselina nezbytná pro produkci neurotransmiterů dopaminu, adrenalinu a noradrenalinu a také pro kožní pigment melanin. Noradrenalin (norepinefrin) a adrenalin (epinefrin) jsou hlavními aktéry v těle pro reakci na akutní stres. Spolu s dopaminem pomáhají podporovat pozitivní náladu a duševní bdělost.

Dalo by se to také pojmenovat tak, že tyrosin / tyrozin představuje roli hasiče či záchranáře v našem těle. Je součástí stresových hormonů (adrenalinu i noradrenalinu). Mimo to vytváří i dopamin, což je nervový přenašeč, zlepšující naši psychickou kondici nebo sexuální chutě. Tyrosin snižuje pocity únavy, bolesti či stresu. Stává se tak aminokyselinou s všestranným účinkem.

Můžou ale nastat situace, kdy tělo najednou produkuje příliš mnoho hormonu tyrosin. Člověk může mít pocit, že má hodně energie, že všechno šlape, že je stále ve střehu, necítí bolest, ani únavu. Stres si neuvědomuje. Pokud se objeví zvýšená hladina hormonu tyrosin, je třeba tomu věnovat velkou pozornost. Může to být způsobeno počínajícím rakovinotvorným bujením v těle. V takovém případě jde o monohydroxy fenolové metabolity (tyrosin).  

Tyrosin můžeme v těle člověka najít také v situaci, kdy byl jedinec vystaven expozici chemických látek. V moči se můžou objevit v rámci procesu detoxikace, když se je tělo snaží aktivně vyloučit. Počínají rakovinotvorné bujení v lidském organismu produkuje podobné látky, jako jsou těžké chemické sloučeniny. Lidské tělo umí rozpoznat, že je to pro něj škodlivé, snaží se je vyloučit močí, ale neumí se tomu procesu bránit. 

Pro průkaz orientačního množství  tyrosinu (monohydroxy fenolových metabolitů) v moči se používám domácí IVD test Carci Reagent 

Jedná se o jednoduchou chemickou reakci, která vyvolá viditelné barevné změny. Výsledek lze poté porovnat s barevnou stupnicí, která je v balení přiložena.

Vyhodnocení probíhá na základě změny barvy směsi v ampulce, po přidání 3 ml ranní moči. Reagenty v ampuli a obsah tyrosinu v moči lze využít k odhalení metabolických abnormalit, ke zjišťování možných poruch v látkové výměny uvnitř lidské buňky. Dle přiložené barevné stupnice lze odečíst výsledek testu a to od č.1 do č.8. a tím přibližně určit rozsah probíhajících změn.

Už víme, že tyrosin má v určitém množství v těle každý člověk. Je dobře že ho máme a je to normální. Znepokojeni bychom měli být až tehdy, pokud je identifikované množství tyrosinu zvýšené. Proto výsledek od č.1 do č.3, je považován za negativní a nebylo prokázáno nic znepokojivého.

Při výsledku č.4 a č.5 jde o zvýšené množství. Jde o výsledek, který si žádá vaši pozornost. měli byste navštívit lékaře (neznamená to však jasné prokázání rakoviny).

Pokud je výsledek č.6, č.7, č.8, je tyrosin v moči ve větší koncentraci, je to jednoznačně pozitivní výsledek. Vysoký obsah tyrosinu v moči může indikovat vážné onemocnění. Každý jedinec s tímto výsledkem by měl kontaktovat svého lékaře! 

Situace i zdravotní stav každého z nás se vyvíjí a mění, proto doporučujeme toto domácí testování opakovat v pravidelných cyklech. Přejeme vám pevné zdraví a šťastný život.

Je skvělé, že můžeme mít kontrolu nad svým zdravím sami doma. Testujte se, starejte se.