Psychoterapie není ostuda

08.12.2023

Dávno jsou pryč doby, kdy se na psychoterapie chodilo jenom v Americe. Už se o tom obecně ví, že může být někdy dobré promluvit si s nestranným odborníkem.

Psychoterapie není ostuda

Přesto je stále mnoho z nás, kteří se bojí jít k psychoterapeutovi na sezení, protože: „Co si o tom lidé pomyslí?“ Věc se má ale tak, že stejně jako pečujeme o své fyzické tělo, tak bychom se měli starat i o svoji duši. Důsledná péče o psychickou stránku, a zejména pod vedením zkušeného odborníka, prospívá nejen lidem s klinickým problémem, ale doslova každému.

Dlouhodobý stres, krátkodobé náročné období, vnitřní neklid i pravidelné, cyklicky se opakující slepé uličky, vlastně vše, co vám brání rozvíjet plný potenciál vašich schopností, s tím vším vám psychoterapie pomůže. Všechny situace se můžete naučit zvládat lépe. Tak proč se dobrovolně ochuzovat kvůli celospolečenské zkostnatělosti?

Představte si, že byste se mohli cítit lépe, když byste dokonale znali své vnitřní procesy a měli nastavený akční plán, jak se v jednotlivých situacích zachovat a vytěžit z nich maximum, jak se lépe zorientovat.

Psychoterapeut vám Vaši cestu může velmi usnadnit. Hlavně najdete cestu sami k sobě a budete víc rozumět svým reakcím a poznáte své možnosti. Terapeut Vám nabídne několikery otevřené dveře a navede vás do těch, které s vámi nejvíce rezonují. Psychoterapeut Vám pomůže objevit veškeré poklady, které se nacházejí ve Vás samotných.

Kdy se rozhodnout využít psychoterapii

· Cítíte, že vám nic nevychází, nevíte si rady.

· Svírají vás různé úzkosti a strachy, které silně omezují váš běžný život.

· Nic vám nedává smysl a nevidíte svou budoucnost.

· Máte nízké sebehodnocení, nemáte se rádi, trápíte se tím, že „nejste dost“ dobří nebo máte slabou vůli.

· Vaše zlozvyky nad vámi mají navrch.

· Uvízli jste v minulosti a nedokážete jít dál.

· Nezvládáte své povinnosti.

· Váznou vám vztahy s přáteli, partnery, dětmi.

· Nevyznáte se v sobě nebo si nevíte rady v konkrétních situacích.

Ve všech těchto situacích a pocitech hraje velmi důležitou roli Vaše zkušenost a čas, který potřebujete na zpracování. Důsledky našich starých zranění křivd a schovaných bolestí doslova fatální a mají nevratný vliv na váš život. S pomocí odborníka se můžete osvobodit.

V dnešním je k dispozici tolik informací o tom, co by se mělo, co je dobře a jak všechno dělat, že se člověk může cítit ztracený. Máte vlastně nepřeberné množství možností, kudy se vydat. Ale jak máte vědět, co je pro Vás správné? Stačí se otevřít všem možnostem a neuzavírat si mysl starými vzorci chování. Online terapie má mnoho výhod a v dnešním světě získává své nepopiratelné místo. Proto jsme vytvořili místo pro psychoterapii online i na portálu Doktor.cz.