Mgr. Pavel Pelikán

Psychoterapeut, párová terapie, rodinná terapie, lektor, kauč

Psychologie, Psychoterapie , Terapie online

Mgr. Pavel Pelikán

Oblíbený 2 uživateli

Ordinační hodiny

Ordinační hodiny

PO
09:00
-
18:00
ÚT
09:00
-
18:00
ST
09:00
-
18:00
ČT
09:00
-
18:00
09:00
-
18:00

Mapa

Na Petynce 151/90 Praha 6-Střešovice, 169 00

Hnízdo zdraví

Jak se k nám dostanete

směr od Ústřední vojenské nemocnice: podél hlavního vchodu ÚVN, po 100 m vlevo ulice Na Bateriích, po 500 m na Náměstí Před Bateriemi vpravo, 200 m sjezd ulicí Pod Andělkou, parkování v místě směr z Patočkovy ulice: od vozovny Střešovice 500 m rovně ke Strahovskému tunelu, před tunelem vpravo souběžná ulice Na Petynce, 300 m rovně směr z Břevnova: po Bělohorské ulici rovně, ulice Patočkova, po 500 m na čtvrtém semaforu odbočka vlevo do Radimovy ulice, po 50 m odbočka vpravo do ulice Na Zástřelu, po 50 m vpravo ulice Na Petynce. Doporučujeme nastavit do navigace cíl cesty: Pod Andělkou 1, Praha 6
Metrem “A” do stanice Dejvická, z nástupiště vystoupat pevným schodištěm (ne eskalátory) směr Vítězné náměstí a použít výstup vpravo - výstup Tramvaje směr Hradčanská (nenastoupit do tramvaje). Pokračovat po chodníku ve směru chůze cca 50 m a poté se dát vpravo ulicí Svatovítská mírně do kopce a ujít cca 250m pěšky na zastávku "Kafkova - pouze pro BUS". Z této zastávky jet autobusem linka č.180 (viz jízdní řád) do zastávky Kajetánka. Vystoupit na zastávce Kajetánka, projít napříč malým parčíkem a vydat se nahoru do kopce ulicí Na Zástřelu (po levé straně cukrárna a po pravé ruce studentské koleje Kajetánka), na konci ulice tj. na křižovatce tvaru T se dát doprava ulicí Na Petynce 151/90 a zahnout vlevo do ulice Pod Andělkou, kde je vchod do ordinace.
u budovy

Smluvní pojišťovny


Jazyky

S doktorem se domluvíte těmito jazyky

  • czČeština

O mně

Mgr. Ing. Pavel Pelikán
Psychoterapeut, rodinný a párový terapeut, lektor

Má alma mater je Pražská vysoká škola psychosociálních studií, vystudoval jsem sociální práci se zaměřením na komunikaci a aplikovanou psychoterapii, a České vysoké učení technické v Praze, kde jsem studoval biokybernetiku. Další kvalifikace: výcvik v systemické párové a rodinné terapii, výcvik v psychodynamické psychoterapii, výcvik podle modelu Transformační systemické terapie V. Satirové, výcvik koučování podle standardu Mezinárodní federace koučů (ICF), další odbornosti pro práci s lidmi - krizová intervence, autogenní trénink a další relaxační techniky, daseinsanalytický výklad snů, logoterapie a další. Jsem členem profesních organizací SOFT (Společnost rodinných a systemických terapeutů), ČAP (Česká asociace pro psychoterapii) a akceptuji jejich etické kodexy terapeutické práce.

Věřím, že změna je vždy možná, a když je vnější možnost změny omezená, máme k dispozici ještě tu vnitřní. Věřím, že k realizaci těchto změn máme všichni své vlastní jedinečné zdroje, rádi je objevujeme i následně používáme. Věřím, že osobním problémem není problém sám, ale to, jakým způsobem ho zvládáme. Věřím, že vysoká shoda mezi naším chováním a naším sebepojetím, stejně jako vysoká sebeúcta, je cesta ke zdravému životu a ke zdravým vztahům.

Informace pro klienty: Po několikaměsíční pauze se od března 2023 opět vracím v Hnízdě zdraví k terapeutické práci. Je tedy možné se setkávat jak osobně, tak v on-line formě.

S čím Vám pomůžu

Nabízím individuální, párovou a rodinnou terapii, životní i pracovní koučink a poradenství. Mohu pomoci se vztahovými otázkami v partnerství, v rodině či v zaměstnání, mohu pomoci v tíživých životních událostech, při zvládání stresu a jeho následků. Nabízím podporu a pomoc ve specifických životních etapách (dospívání, rodičovství, krize středního věku, seniorský věk), při odstraňování úzkostí a fóbií, při "vyhoření", s přijetím ztráty, s realizací životních změn, plánů a tužeb. Pracuji s dětmi, dospívajícími i dospělými. Budu vám průvodcem na cestě k posílení sebeúcty, sebehodnoty, či akceptování toho, co je mimo vaši moc. Budu vám průvodcem na cestě ke spokojenějšímu, zdravějšímu a svobodnějšímu životu v tělesné, sociální, duševní i duchovní rovině, které považuji z psychosomatického pohledu za úzce provázané.


Zavřít

Jste to vy?

- vyžádejte si zdarma přístup k tomuto profilu
- zaktualizujte si své údaje ještě dnes
- dejte nám vědět a my se o Vás postaráme, jsme tu pro Vás
- pomůžeme Vám se zviditelnit se správnými informacemi, aby Vás Vaši pacienti vždy lépe našli

Zavřít

Napište doktorovi zprávu