Cesta k duševní pohodě

19.12.2023

Psychoterapie je léčebná metoda, která se soustředí na pomoc lidské duši. Základním nástrojem, s nímž pracuje, je slovo.

Cesta k duševní pohodě

Psychoterapie je rozhovor člověka s člověkem, klienta s psychoterapeutem, který pomáhá zákazníkovi nalézt v životě spokojenost a pohodu. Vždy jde změnit k lepšímu, co změnit lze, a naučit se přijímat to, co se ovlivnit nedá. V psychoterapii se nestanovují diagnózy a nepředepisují se léky. Není k ní třeba žádanky od lékaře ani jiné doporučení.

Je to jenom vaše osobní rozhodnutí, že na sobě chcete pracovat a chcete se cítit lépe. Na psychoterapeuta se můžete obrátit, pokud se trápíte ve svém partnerském vztahu nebo máte obecně problémy s navazováním vztahů s lidmi kolem sebe. Psychoterapeut vám pomůže, jestliže jste ve stresu kvůli práci, rodině či zdraví, trpíte úzkostmi a obavami, ovládají vás různé typy závislostí. Stejně tak k němu ale můžete s důvěrou přijít, když vám prostě jen není dobře, máte divný pocit, nemáte radost ze života, nic vás nebaví a vy nevíte, proč. Na sezení s terapeutem je dobré se připravit. 

 

OBJEDNAT TERAPII

terapeut Michal Filák