Deprese jako následek traumatické životní události.

19.12.2023

Někdy se dějí hrozné věci. Člověk je rád, že to vůbec přežije. Ale odnese si z toho trauma! Jak s tím žít dál, když úhel pohledu na život se tak nějak změnil?

 Deprese jako následek traumatické životní události.

Životní trauma je jako batoh na zádech, který nemůžete sundat. Člověka to tíží, omezuje, je z toho unavený, musí na to myslet. Nebo si toho přestane všímat, zvykne si to a naučí se s tím žít. Přesto ho to omezuje. Opustit ten starý vnitřní pocit, smířit se s tím a přijmout to srdcem (nejenom v hlavě) může být velmi obtížné. To jsou situace, se kterými nám pomůže dobře proškolený psychoterapeut. Je to člověk, který léčí duše. A duše každého po traumatickém zážitku je raněná. Málokdo se dokáže rychle oklepat a prostě jít dál.

Každý z nás je jiný, každá sitace je jiná, proto každému může pomoct něco jiného. Psychoterapeut umí objevit skutečný stav vaší duše a postupně vás vyvede z těch temných skrytých zákoutí. Spolu s ním se dokážete oprostit od starých bolestí a ztrát. Život je krásný a vzácný. Je škoda nechat ho plynout, a se svými starými bolestmi se jen dívat, co se děje kolem nás. Život je velký dar a každý by ho měl prožít aktivně. Najít zase radost a těšit se z nových věcí a nápadů i aktivit. S pomocí psychoterapeuta to dokáže každý. Psychoterapie online je diskrétní cesta ven z deprese a zpátky k aktivnímu životu. Je to cesta, na které Vás psychoterapeut doprovází. Cílová stanice na takové cestě je duševní pohoda. 

OBJEDNAT TERAPII

terapeut Jana Míková