Důležitost vyvážené stravy pro onkologické pacienty
Bílkoviny jsou zejména důležité pro opravu tkání a udržení svalové hmoty, zatímco zdravé tuky pomáhají udržet energii.
Zelenina je pro naše tělo naprosto nezbytná. Dodává tělu tu správnou vodu, minerální látky, stopové prvky, důležitou vlákninu! Ta je důležitá pro příznivé bakterie v tlustém střevu a čistí střeva mechanicky, aby se živné látky ke klkům vůbec dostaly. Ovoce obsahuje rozpustnou vlákninu, který čistí mikroklky chemicky, aby otvůrky, aby mohly propouštět živiny přes sliznice do těla.
Bez zapracovávání těchto dvou složek stravy do denního jídelníčku se z vás stávají průtokové ohřívače jídla a veškerá strava přijde do těla a odejde ven. Střevní klky v ní nedokážou zachytit živné látky. Stane se tak, že tělo chátrá zevnitř. Ovoce i zelenina do těla donášejí důležité antioxidanty a fytochemikálie, které mohou pomoci bojovat proti rakovině.
Nechte si poradit od profesionálů.
Autor: Lenka Náměstková, diplomovaná nutriční terapeutka
Zdroje:
Další služby
Nejste spokojeni s permanentním make-upem?
Už jste o něm určitě slyšeli několikrát - permanentní make-up, kterému se někdy také říká kosmetické tetování nebo mikropigmentace,...
Číst víceŘízení vedlejších účinků onkologické léčby pomocí stravy
Léčba rakoviny může způsobit řadu vedlejších účinků, včetně nevolnosti, zvracení, únavy a změny chuti k jídlu. Tyto účinky mohou ztížit...
Číst víceObezita u onkologických pacientů I
Mnoho lidí po onkologické léčbě nabere zbytečné kilogramy, a když se to snaží s lékařem řešit, často dostávají odpovědi v tom smyslu, že...
Číst víceAsistované hubnutí online - aplikace online
Jedná se o jistou formu poradenství online. Je to služba vás naučí, jak se naučit správně jíst, nepřibírat, a přitom jíst všechny...
Číst více