Jak být zase pánem svého života a sám sebou, necítit už bezmocnost a apatii.

19.12.2023

Když se člověk pořád o něco snaží a nejde to, může se stát, že to časem vzdá. Důležité je, aby nevzdal svůj život. Pocit bezmocnosti a apatie většinou umí řešit psychoterapie online.

 Jak být zase pánem svého života a sám sebou, necítit už bezmocnost a apatii.

Psychoterapie je osobní rozhovor dvou lidí, klienta a psychoterapeuta. Ten pomáhá zákazníkovi nalézt v životě důvody odevzdanosti a apatie, kterou cítí. Když se člověk cítí a chová, jako když se ho netýká, nic z toho, co se děje okolo, s pocitem odevzdanosti a lhostejnosti, má to určitě svůj důvod a příčinu. Člověk sám to pravděpodobně nemůže nikdy najít, ale práce s psychoterapeutem může být velmi úspěšná. Psychoterapeut je odborník, který léčí duši. Jeho úkolem je změnit k lepšímu, co změnit lze, a naučit se přijímat to, co se ovlivnit nedá. V psychoterapii se nestanovují diagnózy a nepředepisují se léky.

 Není k ní třeba žádanky od lékaře ani jiné doporučení. Je to jenom vaše osobní rozhodnutí, že na sobě chcete pracovat, a chcete se cítit lépe. Je určena pro okamžiky, kdy máte pocit, že vám je všechno jedno a nevíte, co chcete, nebo jste přesvědčeni, že nechcete nic. Nejčastější věta je: Nech mě být! S tím by se mělo něco udělat. Potřebujete nahodit zase váš vnitřní životní motor a najít pozitiva, s nadhledem analyzovat vaši situaci a najít východiska a řešení. Nelze slíbit, že bude všechno najednou dobré, jak mávnutím kouzelného proutku, ale určitě je možné slíbit, že se to bude zlepšovat a posouvat a budete se cítit lépe.

OBJEDNAT TERAPII

terapeut Jana Míková