Proč dochází k řídnutí vlasů?

21.04.2024

Nadměrné řídnutí a padání vlasů je problém, který častěji postihuje muže, ale nevyhýbá se ani ženám. Na vině může být mnoho faktorů a bohužel nelze vyloučit ani závažná onemocnění.

Proč dochází k řídnutí vlasů?

Nadměrné řídnutí a padání vlasů je problém, který častěji postihuje muže, ale nevyhýbá se ani ženám. Na vině může být mnoho faktorů a bohužel nelze vyloučit ani závažná onemocnění. Proto pokud i vám vypadává mnohem více vlasů, než je obvyklé, vždy se raději obraťte na svého lékaře.

Kdy můžeme mluvit o nadměrném padání vlasů?

Je zcela běžné, že nám každý den vypadne několik vlasů. To samozřejmě není důvod k panice, ale ztráta většího množství může znamenat, že už dochází k jejich řídnutí. Jak ale poznat, že je padání nadměrné a měli bychom ho řešit? Každý vlas roste přibližně 3 až 7 let a jeho růst má 3 fáze – anagenní, katagenní a fáze telogenní, po níž vlas přirozeně vypadne z vlasového folikulu. Uvádí se, že přirozeně tak člověk ztratí přibližně 100 vlasů za jeden den. A pokud se jedná o vlasy husté, je zcela běžné, že je číslo ještě vyšší. Buďte ale opatrní když vám vlasy postupně a viditelně řídnou. V tu chvíli je dobré vyzkoušet nějaký účinný přípravek na posílení vlasů, nebo navštívit odborníka.

Jaké jsou příčiny řídnutí vlasů?

Mezi nejčastější příčiny řídnutí a vypadávání vlasů se řadí dědičnost. Na vině může být také stárnutí, stres, špatná životospráva, hormonální výkyvy i některá vážná onemocnění. Na jejich životnosti se značně podepisuje i péče, jako je časté mytí, fénování, používání nevhodných přípravků i chemické úpravy.

Řešením je vlasová mezoterapie

Pokud vás trápí řídnutí vlasů, existuje velmi efektní cesta nazývající se vlasová mezoterapie. Ta pomáhá pokožce s růstem vlasů a obnovou přirozeně husté hřívy. Navíc pokožku revitalizuje a hydratuje. Zajímá vás, jak je to možné?

To vše díky speciálnímu koktejlu účinných látek (kyselina hyaluronová, vitamíny, aminokyseliny, minerály a další ), který je pomocí malých jehliček aplikován přímo do pokožky na hlavě. Ošetření probíhá téměř bez bolesti a s vynikajícími výsledky, které se obvykle dostavují za 1 až 4 měsíce.

Výhody mezoterapie

Zlepšení stavu pokožky hlavy

Nejefektivnější metoda na podporu růstu vlasů

Působí příznivě na vlasové kořínky

Vlasy jsou díky tomu silnější a hustější

Pro dosažení optimálního výsledku je obvykle třeba ošetření několikrát zopakovat. Ovšem každý výsledek je velmi individuální. I proto je vždy prvním krokem objednání na osobní konzultaci, po které následně zjistíme možnosti a dokážeme vám tak pomoci i s tak nepříjemným problémem, jako je řídnutí vlasů.

OBJEDNAT KONZULTACI