Bylinky na snížení krevního tlaku

29.01.2024

Vysoký krevní tlak se stává stále častějším problémem, postihujícím i mladší generace. Tento stav má své kořeny v různých faktorech, jako je stres, nadměrná konzumace soli, nedostatek pohybu a nezdravý životní styl.

Bylinky na snížení krevního tlaku

Statistiky ukazují, že většina lidí trpících vysokým krevním tlakem má potíže způsobené dysfunkcí ledvin a nadledvinek, zatímco problémy spojené s kardiovaskulárním systémem jsou méně časté.

Ledviny hrají klíčovou roli v regulaci krevního tlaku produkcí enzymů, které ovlivňují jeho hladinu v těle. Současně jsou nadledvinky zodpovědné za produkci stresových hormonů, jako jsou kortizoly, které mohou zvyšovat krevní tlak během stresových situací.

Můžeme se ptát, jak často prožíváme stres během dne či týdne

 Orientační test na příčinu vysokého tlaku

Existuje jednoduchý orientační test, který vám pomůže zjistit, zda je vysoký krevní tlak spíše způsoben dysfunkcí ledvin nebo kardiovaskulárním systémem. Kontrolujte si krevní tlak několikrát denně, ideálně o víkendu. Pokud pravidelně zaznamenáváte zvýšení krevního tlaku mezi 17. a 19. hodinou odpolední, pravděpodobně máte problémy s ledvinami.

Je důležité provádět tento test bez stresu, protože stres automaticky zvyšuje krevní tlak.

Optimální hodnoty krevního tlaku jsou:

      ●       Systolický tlak (horní hodnota) 120

●       Diastolický tlak (spodní hodnota) 70

●       Hranice pro vysoký krevní tlak jsou stanoveny na 140/90. Pokud máte krevní tlak nad těmito hodnotami, je třeba podniknout kroky k jeho snížení. Zvláště důležitý je diastolický tlak.

 Přírodní léčba vysokého krevního tlaku

Při první diagnostice vysokého krevního tlaku se doporučuje upravit životní styl a zvážit přírodní léčbu, než začnete užívat trvalou chemickou léčbu. Léky na vysoký krevní tlak pouze udržují tlak na nižší hladině, ale neřeší jeho příčinu. Navíc mohou způsobit závislost a poškodit ledviny.

Je důležité poznamenat, že v případě extrémně vysokého krevního tlaku hrozí vážné komplikace, včetně rizika smrti, a vyžadují urgentní léčbu. Po této akutní fázi je vhodné provést režimová opatření ve svém životním stylu a začít užívat byliny.

Byliny podporující snížení krevního tlaku

Jmelí

Hloh

Jinan

Česnek

Můj tip: Denně pijte čaj Hypertonik (¾ litru denně) a k tomu užívejte tinkturu z pupenů Medvědího česneku a kapsle Pohoda.

Tuto léčbu dodržujte minimálně 4 týdny. Pokud se krevní tlak postupně snižuje, přejděte na směs pupenů Hypertonik, kterou užívejte dlouhodobě. Tato směs je také vhodná pro osoby bez trvalého vysokého krevního tlaku a lze ji užívat nárazově při potížích.

Pokud užíváte léky a krevní tlak stále stoupá, zkuste kombinovat léčbu s čajem Ledviny ženy - muži a tinkturou Jmelí.

Trpíte kolísáním krevního tlaku? Vyzkoušejte tinkturu z pupenů Hloh a k tomu kapsle Pohoda.

Vysoký krevní tlak je závažným problémem, který postihuje mnoho lidí. Pokud máte podezření na problémy s krevním tlakem, zkuste nejprve přírodní léčbu, než se uchýlíte k chemickým lékům.