Můj život s depresí

08.06.2023

Můj život s depresí. Pro ty z Vás, kteří se o ní bojí mluvit.

Můj život s depresí

e těžké popsat, jaký je život s depresí. Je to neustálý boj, který proniká do každého kousku mé existence. A já jsem tady, abych se s vámi podělila o svůj autentický příběh. Jsem 38letá žena, matka dvou úžasných dětí - sedmileté dcery a osmiletého syna s poruchou autistického spektra, lehkou mentální retardací a úzkostně depresivní poruchou. Jsem také manželka, zaměstnance a studentka.

Každý den je pro mě výzvou. Ranní rutina je pro mě občas bojem, abych svým dětem poskytla veškerou lásku, péči a podporu, kterou potřebují. Jejich potřeby jsou mým hlavním cílem a dělám, co je v mých silách, abych jim pomohla prožít šťastný a naplněný život. Ale není to snadné. Někdy se cítím vyčerpaná a přemáhá mě únava z nekonečného kolotoče rodičovství a myšlenek, které mě svírají. Ve stejnou dobu jsem také manželka, která se snaží být zde i pro svého manžela i když se zdá, že temnota depresivního stavu je nekonečná. Snažím se být pevným pilířem rodiny, který nám všem dodává sílu a naději.

Ale nejsem jen matka a manželka. Mám také své vlastní cíle a touhy. A tak jsem se rozhodla vrátit se ke studiu. Je to další výzva, kterou jsem si položila, abych rozvíjela své schopnosti a dosáhla svých osobních cílů. Studium a moje práce v oblasti marketingu mi poskytují nové výzvy a přináší mi radost. Je pravda, že je někdy obtížné skloubit všechny tyto role, ale dělám to pro sebe, abych byla silná a ukázala svým dětem, že je důležité bojovat za své sny.

Život s depresí je výzva, ale nejsem sama. Mám podporu své rodiny a také hledám profesionální pomoc a terapii, které mi pomáhají zvládat tuto nemoc. Je to dlouhá cesta, ale věřím, že je světlo na konci tunelu. A já se nevzdám. Snažím se být vzorem pro své děti, abych jim ukázala, že život může být krásný, i když se s některými temnými stíny potýkáme.

Můj příběh není jedinečný, ale je autentický. Chtěla jsem se s vámi podělit o svoji zkušenost s depresí, abych vás povzbudila, abyste neztráceli naději. S podporou, láskou a odhodláním můžeme překonat těžkosti a najít světlo ve stínech. Každý den je nová příležitost ke světlému zítřku, a já jsem odhodlaná využít každou chvíli.